Microsoft Teams opleidingen

Vlotter en sneller leren werken met Microsoft Teams? In onze trainingsessies leer je een heleboel tips & tricks en functionaliteiten kennen die jouw dagelijks werk in Teams vereenvoudigen.

Microsoft Teams is een product dat constant in ontwikkeling is. Onze trainingen worden dan ook regelmatig geüpdatet! Op deze pagina vind je extra info per training en de inschrijvingslink naar UTOP.

MS Teams 1: Uitgebreide basiskennis

Laat je niet misleiden door het woordje "basiskennis"! Zelfs wie regelmatig met Teams werkt zal ongetwijfeld veel nieuwe zaken bijleren in deze training. Je leert alles over tekstberichten, teams en kanalen, oproepen, vergaderingen volgen, navigeren binnen Teams, bestandsopslag, specifieke meldingen instellen en nog veel meer!

Schrijf je in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams 2: Team-eigenaars - aanmaken en beheren (basis)

Hebben jij en je collega's nog geen eigen Team in Teams? Of wil je ook meehelpen jullie bestaande team te beheren? Je leert alles over teams en kanalen, gebruikersbeheer, rechten instellen, kanaalvergaderingen, tabbladen en invoegtoepassingen en nog veel meer!

Schrijf je in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams 3: Tips & tricks

Heb je de basiskennis uit MS Teams 1 al goed onder de knie, maar heb je al gemerkt dat er nog steeds veel knopjes zijn die je niet echt kent in Teams? Je leert de laatste nieuwigheden kennen, inkomende videobeelden tijdens vergaderingen manipuleren, lopende gesprekken beheren en doorsturen, bestanden delen, uitgebreid zoeken en nog veel meer!

Schrijf je in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams 4: Team-eigenaars - SharePoint e.a. (geavanceerd)

Ben je eigenaar/beheerder van een Team en wil je na de basistraining voor team-eigenaars nog meer doen met je Team? Of wil je jouw oude SharePoint 2.0-site overzetten naar de cloud en meteen koppelen aan jullie team in Teams? Je leert alles over de relatie tussen Teams en SharePoint, het aanmaken van lijsten, bibliotheken en pagina's en deze koppelen binnen Teams en nog veel meer!

Let op! Voor dit leertraject is een voorkennistest vereist. Nam je reeds deel aan MS Teams 2: Team-eigenaars dan zal deze test geen enkel probleem vormen! Heb je training 2 niet gevolgd, of twijfel je bij bepaalde vragen, dan kun je de test als een self-learning doorlopen. Bij elke vraag staat de relevante link naar de theorie.

Let op! Dit is een vormingsprogramma dat bestaat uit verschillende modules. Je schrijft je telkens in voor de volgende module, nadat je de vorige module vervolledigd hebt!

Schrijf in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams 5: Online lesgeven en vergaderen

Organiseer je vaak vergaderingen voor jezelf of een ander? Geef je online les, webinars of informatiesessies via Teams? Krijg de volledige controle over je vergaderingen! Je leert alles over het aanmaken en plannen van vergaderingen, rechten toekennen, scherminhoud delen, videobeelden beheren, beveiligen van je vergadering, breakout rooms en nog veel meer!

Schrijf in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams 6: Live-events

Live-Events worden gebruikt om webinars en infosessies te streamen op het internet. Streaming zorgt voor een betere kwaliteit van geluid en beeld, interactie is mogelijk d.m.v. een Q&A module. Je leert alles over het opzetten van Live-Events, rollenbeheer, scherminhoud delen, videobeelden beheren en nog meer!

Let op! Deze training wordt niet meer live gegeven. In plaats daarvan kun je deze opname bekijken.
Bekijk de PowerPoint op DICT Cursusmateriaal.

MS Teams 7: M365 apps & hulpmiddelen

Binnen Teams kun je een heleboel M365 Apps en andere invoegtoepassingen gebruiken. We geven je een helikopteroverzicht over wat er zo allemaal mogelijk is, zonder té technisch te worden.

Schrijf in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).