Microsoft Teams opleidingen

Vlotter en sneller leren werken met Microsoft Teams? In onze trainingsessies leer je een heleboel tips & tricks en functionaliteiten kennen die jouw dagelijks werk in Teams vereenvoudigen.

Microsoft Teams is een product dat constant in ontwikkeling is. Onze trainingen worden dan ook regelmatig geüpdatet! Op deze pagina vind je extra info per training en de inschrijvingslink naar UTOP.

MS Teams voor gebruikers

MS Teams voor gebruikers: Start to Teams

Ben je een nieuwe gebruiker of gebruik je al regelmatig teams maar had je nog geen tijd om deze toepassing grondig te verkennen, dan is deze training een goede plek om te starten.

Vroeger gekend als de MS Teams 1 training zetten we in om je de basiskennis bij te brengen en uit te breiden.

Je leert alles over tekstberichten, teams en kanalen, oproepen, vergaderingen volgen, navigeren binnen Teams, bestandsopslag, specifieke meldingen instellen en nog veel meer!

Schrijf je in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams voor gebruikers: Geavanceerde tips & tricks

Heb je de basiskennis uit MS Teams: Start to Teams al goed onder de knie, maar heb je al gemerkt dat er nog steeds veel knopjes zijn die je niet echt kent in Teams? Dan is het volgen van deze training alvast een eerste tip.

Je leert de laatste nieuwigheden kennen, inkomende videobeelden tijdens vergaderingen manipuleren, lopende gesprekken beheren en doorsturen, bestanden delen, uitgebreid zoeken en nog veel meer!

Schrijf je in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams voor eigenaars

MS Teams voor eigenaars: Start met beheren van je team

Hebben jij en je collega's nog geen eigen Team in Teams? Of wil je ook meehelpen jullie bestaande team te beheren? Je leert alles over een team en kanalen aanmaken. We verkennen het gebruikersbeheer, hoe je rechten instelt, kanaalvergaderingen, tabbladen en invoegtoepassingen en nog veel meer!

Schrijf je in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

SharePoint online voor eigenaars: Beheren van een site met en zonder MS Teams team

Achter ieder team staat een sterke SharePoint, maar niet aan iedere SharePoint hangt een team. Ben je eigenaar/beheerder van een SharePoint-site of een Team en wil je hier meer uit halen?

In deze training leer je jouw SharePoint Online-site beheren en structureren door het aanmaken van lijsten, bibliotheken en pagina’s. We verkennen de relatie tussen SharePoint & Teams en hoe je er informatie kan beschikbaar maken.

Let op! Dit is een vormingsprogramma dat bestaat uit verschillende modules. Je schrijft je telkens in voor de volgende module, nadat je de vorige module vervolledigd hebt!

Om het programma te volgen is een voorkennistest vereist.

Nam je reeds deel aan MS Teams voor eigenaars: Beheren van je team dan zal deze test geen enkel probleem vormen! Heb je deze training niet gevolgd, of twijfel je bij bepaalde vragen, dan kun je de test als zelfstudie doorlopen. Bij elke vraag staat de relevante link naar de theorie.

Schrijf in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams Tools

MS Teams Tools: Online lesgeven en vergaderen

Geef je online les, webinars of informatiesessies via Teams of sta je in voor de organisatie ervan?

Krijg de volledige controle over je vergadertool in MS Teams! Je leert alles over het aanmaken en plannen van vergaderingen, rechten toekennen, scherminhoud delen, videobeelden beheren, beveiligen van je vergadering, breakout rooms en nog veel meer!

Schrijf in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).

MS Teams Tools: M365 apps & hulpmiddelen

Binnen Teams kun je een heleboel M365 Apps en andere invoegtoepassingen gebruiken. We geven je een helikopteroverzicht over wat er zo allemaal mogelijk is, zonder té technisch te worden.

Schrijf in via UTOP (klik op vormingsdetails om de sessies te zien).