UGent wachtwoord

Je wachtwoord is de sleutel tot je UGent account. Alles wat je moet weten over je wachtwoord lees je op deze pagina.

Behalve met een wachtwoord wordt je account ook extra beveiligd met multi-factor authenticatie (MFA).

Wachtwoordbeleid

Wachtwoordbeleid voor UGent-accounts:

• het jaarlijks wijzigen van het wachtwoord is verplicht
  • bij het instellen van een nieuw wachtwoord wordt gecontroleerd of het nieuw gekozen wachtwoord voldoende sterk is
  • bij wijziging mag er geen reeds gebruikt wachtwoord gekozen worden
  • Een sterk wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens.
  • Uw wachtwoord mag geen spaties bevatten.
  • Uw loginnaam mag niet in het wachtwoord voorkomen.

Vergeten wachtwoord opnieuw instellen

Vanop de loginpagina kan je zelf je wachtwoord opnieuw instellen.

Wachtwoord wijzigen

Als u uw huidig wachtwoord kent en het wilt wijzigen, kan dit via myaccount.microsoft.com > Wachtwoord (via de tegel of in het menu links):

Wachtwoord gewijzigd? Lees dit!

Met uw nieuw gekozen wachtwoord kunt u zich niet meer aanmelden vanaf toestellen (en bij toepassingen) die uw oude wachtwoord hebben opgeslagen ("onthouden").

Wis opgeslagen wachtwoorden:

Geef uw nieuwe wachtwoord in:

Tips