UGent wachtwoord

Wachtwoord, beleid en jaarlijkse melding

Uw UGent wachtwoord verleent u toegang tot e-mail, Ufora, Athena, PC's (onder beheer van DICT), centrale schijfruimte en UGent webtoepassingen. U gebruikt het ook om een VPN-verbinding op te zetten naar UGent.

Wachtwoordbeleid voor UGent-accounts:

Bij nadering van de datum voor jaarlijkse wijziging verschijnt volgende melding:

Je wachtwoord verloopt op [datum]. Neem nu de tijd om een nieuw wachtwoord te kiezen.
De UGent kan wachtwoorden laten verlopen als een veiligheidsmaatregel om accounts te beschermen.

UGent wachtwoord wijzigen

Als u uw huidig wachtwoord kent en het wilt wijzigen, kan dit via de wachtwoordsite https://wachtwoord.UGent.be/.

Een nieuw wachtwoord instellen als u uw wachtwoord vergeten bent

Meer info

Wachtwoord gewijzigd? Lees dit!

Met uw nieuw gekozen wachtwoord kunt u zich niet meer aanmelden vanaf toestellen (en bij toepassingen) die uw oude wachtwoord hebben opgeslagen ("onthouden").

Wis opgeslagen wachtwoorden:

Geef uw nieuwe wachtwoord in:

Problemen na wijzigen wachtwoord?

Regels bij het kiezen van een wachtwoord

Tips

Geen toegang tot uw account?