E-mail - Configureren op iPhone/iPad (iOS)

'Cyrus' mail omgeving: voor studenten voor studenten

Ga naar Instellingen > Algemeen > E-mail, contacten, agenda's > Voeg account toe ... > Kies Anders > Voeg mailaccount toe.

• Naam: uw voornaam en naam
  • Adres: uw UGent e-mailadres
  • Wachtwoord: uw UGent wachtwoord
  • Beschrijving: UGent Mail

'Server inkomende post' (volgende tabblad) (IMAP)

• Hostnaam: mail.ugent.be
  • Gebruikersnaam: uw UGent loginnaam
  • Wachtwoord: uw centraal wachtwoord

'Server uitgaande post'

• smtp
    • Hostnaam: smtp.ugent.be
    • Gebruikersnaam: uw UGent loginnaam (gebruikersnaam)
    • Wachtwoord: uw centraal wachtwoord
    • Gebruik SSL: I (aanzetten door 'nee' in te geven); u dient eerst het account te bewaren en daarna via Account naar de instellingen voor SMTP gaan - smtp.ugent.be en daar onderstaande gegevens controleren en indien nodig aanvullen:
    • Gebruik SSL: I
    • Serverpoort 465
  • Idem voor 'Geavanceerd'
    • Gebruik SSL: I (aanzetten)
    • Serverpoort 993
Opmerking: om e-mail te kunnen versturen via SMTP is een versleutelde verbinding vereist. U kan dit aanvragen bij de helpdesk.