ACL shares

Deze pagina is bedoeld voor de systeembeheerders van de universiteit.

Wat is een ACL share?

Een ACL share is een gedeelde netwerkschijf die de mogelijkheid biedt aan systeembeheerders om:

Hoe verbinding maken?

Op toestellen die zijn toegevoegd aan het UGent Active Directory domein zijn de ACL shares automatisch beschikbaar onder de schijfletter S:

Op toestellen die niet zijn toegevoegd aan het UGent Active Directory domein kunnen de ACL shares door de GNS te mounten:

\\files.ugent.be\<loginnaam>\shares
Bij gebruikersnaam dient u "UGent\" voor uw login te plaatsen, dus "UGent\<login>".

Meer info over shares mounten? Lees: Verbinding maken met netwerkschijven.

Toegang tot de share

De toegang tot de share wordt beperkt tot ofwel:

Systeembeheerders kunnen zelf beheren wie toegang heeft tot een bepaalde ACL share door gebruikers toe te voegen aan een Active Directory groep die gekoppeld is met deze ACL share.
De helpdesk zal hiervoor eerst de groep aanmaken en deze koppelen met de ACL share. Vervolgens kan je via 'AD Users and Computers' op Athena leden toevoegen of verwijderen uit de Active Directory groep.
Hiervoor heb je een AD admin account nodig ('Admin + loginnaam').

AD Groups OU

Meer informatie over het beheer van groepen in Active Directory is te vinden op de AD helpdesk pagina.

Permissies aanpassen op mappen

Systeembeheerders kunnen ook de permissies op mappen in een ACL share aanpassen.
Meer informatie hierover is te vinden op volgende pagina.