E-mail - Configureren op Android

'Cyrus' mail omgeving: voor studenten voor studenten

E-mail lezen en beantwoorden op uw toestel kan via de browser (u gebruikt de mobiele versie webmail van UGent) OF via een e-mail app. In dat geval geeft u de instellingen voor uw UGent e-mail account in, zoals hier wordt uitgelegd.

Ingebouwde e-mailapp

U kunt de ingebouwde e-mailapp voor Android gebruiken.

• Toestellen verschillen: gebruik de (online) handleiding voor uw toestel.
  • Gebruik de instellingen bij "Voor andere e-mailclients" op de pagina E-mail - Configureren.
  • Vergeet niet dat mobiele gebruikers een (op aanvraag te verkrijgen) versleutelde verbinding (Secure SMTP) moeten instellen om e-mail te kunnen versturen via de uitgaande mailserver smtp.UGent.be.

Zie ook: E-mail instellen op een Android-telefoon of -tablet external link icoon - "E-mailaccounts met IMAP of POP instellen" - "De ingebouwde e-mailapp voor Android gebruiken".

Andere e-mailapps

U kunt ook een andere e-mailapp voor Android downloaden. De UGent instellingen zijn dezelfde. Lees de handleiding bij de e-mailapp in kwestie.

Op sommige Android toestellen kunt u in de ingebouwde e-mailapp geen Secure SMTP (TLS, poortnummer 587 of SSL, poortnummer 465) instellen. In dat geval raden we u aan om de gratis K-9 email client die u vindt op Google Play te installeren.