E-mail - Mozilla Thunderbird configuratie

E-mail - Mozilla Thunderbird configuratie voor studenten

Configuratie voor studenten

• Ga naar Extra - Accountinstellingen - Accountacties
  • Verwijder uw oude IMAP (Cyrus) account indien van toepassing.
  • E-mailaccount toevoegen.
  • Vul uw naam, uw e-mailadres en uw UGent wachtwoord in. Klik op 'Doorgaan'.
    Thunderbird probeert de instellingen voor de inkomende en uitgaande mailserver zelf op te halen.
  • Kijk na of 'IMAP' geselecteerd is. Klik dan op 'Handmatige config' (Manual config).
  • Vul in of selecteer de volgende instellingen
  • Inkomend (Incoming): IMAP

• Servernaam (Servername): outlook.office365.com
    • Poort (Port): 993
    • Verbindingsbeveiliging (Security): SSL/TLS
    • Authenticatiemethode (Authentication): uw UGent wachtwoord

Uitgaand (Outgoing): SMTP

• Servernaam (Servername): smtp.office365.com
    • Poort (Port): bij voorkeur Poort (Port): 587 Verbindingsbeveiliging (Security): STARTTLS (of 465 Verbindingsbeveiliging (Security): SSL/TLS)
    • Authenticatiemethode (Authentication): uw UGent wachtwoord (Normal Password)
  • Gebruikersnaam: uw UGent e-mailadres
  • Klik vervolgens op 'Klaar'.