Bijlagen versturen en ontvangen

Bijlagen versturen en ontvangen

Bijlagen openen of opslaan

Meer info vindt u bij: Bijlagen openen of opslaan

Bijlagen versturen en ontvangen

Hou altijd rekening met volgende limieten bij het versturen of ontvangen van mail:

  • De UGent mail servers laten e-mails tot 25 MB door. Het wordt echter niet aangeraden om e-mails van dergelijke omvang te versturen. De e-mail die u stuurt mag bv. niet groter mag zijn dan de vrije plaats die u nog heeft in uw eigen mailbox. Dit voor het opslaan van een kopie in sent-items en/of voor het geval dat de e-mail niet kan afgeleverd worden en teruggestuurd wordt.

  • Bijlagen bij een e-mail dienen nog verwerkt te worden binnen de e-mail zelf. Bij deze encodering mag u rekenen op een toename van de grootte van ongeveer 1/3de. Indien u bv. een bijlage van 18 MB heeft, dan wordt de e-mail ongeveer 25 MB groot.

  • Voor de 'Exchange' omgeving gelden dezelfde limieten.

  • Indien u een e-mail verstuurt via webmail mag de bijlage niet groter zijn dan 8 MB. Deze beperking geldt enkel bij het versturen (via nieuw bericht, doorsturen, reply, ...), niet bij het ontvangen van een bijlage.

Het kan voorkomen dat mail servers van andere domeinen lagere limieten hanteren (bv. 8 MB), daarom is het aan te raden de omvang van een e-mail zo klein mogelijk te houden (bv. door het te comprimeren tot een zip-bestand) of om het bestand op een andere manier ter beschikking te stellen.

Meer info vindt u onder de hoofding: Bestanden uitwisselen.