Opzetten van een persoonlijke website

Studenten en medewerkers kunnen een persoonlijke website opzetten op het webhostingplatform users.ugent.be.

Website aanmaken

Om webpagina's correct te kunnen aanbieden op ons platform zijn er enkele voorwaarden wat betreft naamgeving:

• Bestandsnamen zijn hoofdlettergevoelig (case-sensitive).
  • De startpagina krijgt de naam index.html of index.htm (hoofdlettergevoelig).

Opgelet: geef je de startpagina een andere naam dan index.html (of index.htm), dan krijg je bij het surfen naar bovenstaande URL de lijst van alle bestanden in de map te zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Kopiƫren naar webruimte

Je kan de bestanden voor je website nu overzetten naar de server door ze te kopiëren naar je webruimte. Kopiëren van bestanden van de eigen computer naar een netwerkschijf is analoog met het kopiëren van bestanden tussen twee mappen op dezelfde computer.

Test je website

Heb je minstens een bestand index.html (of index.htm) aangemaakt en overgezet naar de webserver dan kan je je website bekijken op volgend webadres (URL):
https://users.ugent.be/~loginnaam

Nuttige info