Ondertekenen met ingescande handtekening

Ondertekenen via een ingescande handtekening kan op twee manieren: via Foxit PhantomPDF en via Adobe Reader.

Ingescande handtekening via Foxit PhantomPDF

DICT raadt het gebruik van Foxit PhantomPDF aan. Deze tool is standaard beschikbaar op Athena. De 'Reader'-versie kan je ook vlot op Windows, Linux en Mac gebruiken.

Eenmaal je de Foxit PhantomPDF (of Foxit Reader) app opent, kan je meteen een instructiefilm bekijken over hoe een PDF te ondertekenen. Je kan dit instructiefilmpje ook hier openen, maar we leggen je het hieronder ook stap per stap uit. Moeilijk is het niet!

  1. Klik op de tab 'Fill & Sign' en vervolgens op het 'groen plusteken'.
  2. Er opent een venster. Kies voor 'Draw' om met de muis een handtekening te maken of kies voor 'Import file' in het zoekvenster als je een opgeslagen handtekening wilt invoeren. Als je geen lokale folders shared in de Citrix-client moet je het beeld eerst op de H-schijf opslaan. Druk daarna op 'Save'.
  3. Plaats nu de cursor op de plaats waar je de handtekening wil zetten en klik links.
  4. Ben je zeker dat de handtekening goed staat, dubbelklik dan op de linkermuisknop
  5. En wist je dat eenmaal je jouw handtekening geïmporteerd hebt, je de volgende keer meteen de handtekening in het document kan slepen? Handig toch!

Ingescande handtekening via Adobe Reader

Adobe Reader is de meest gebruikte tool wereldwijd om digitale handtekeningen te plaatsen, maar kan niet lokaal worden geïnstalleerd op Linux. De door DICT uitgerolde pc's hebben wel standaard Adobe Reader lokaal geïnstalleerd. Heb je dit niet? Dan kan je de app eveneens via Athena openen.

Een ingescande handtekening importeren in Adobe Reader is eveneens eenvoudig:

  1. Open Adobe Reader en klik op het 'pen-icoontje'.
  2. Klik vervolgens op 'Add Signature'
  3. Er opent een venster, waarbij je kan kiezen om jouw ingescande handtekening op te laden (via Image), jouw handtekening via de muis te tekenen (via Draw) of jouw naam gewoon in te tikken, waarbij jouw naam in geschreven schrift verschijnt (via Type).
  4. En klaar!