owa.ugent.be (voor studenten)

Deze pagina geldt enkel voor gebruikers van de Office365 omgeving, nl. UGent studenten.
U kunt e-mailberichten beheren met regels, bijvoorbeeld om een automatisch antwoord bij afwezigheid of een SPAM regel in te stellen, of om e-mails door te sturen.
Wanneer u regels inschakelt, worden deze continu automatisch uitgevoerd.

Een automatisch antwoord bij afwezigheid (vacation) instellen

• Surf naar https://owa.ugent.be en log in.
  • Klik (onder E-mail) op het tandwiel symbool rechts bovenaan en vervolgens op 'E-mail'.
  • Kies in het menu aan de linkerzijde bij het onderdeel 'Automatische verwerking' voor 'Automatische antwoorden'.
  • Selecteer 'Automatische antwoorden verzenden'.
  • Pas de start- en eindtijd aan.
  • Vul de gewenste tekst in. U kan verschillende teksten instellen voor mensen binnen UGent en voor antwoorden die naar externen worden verstuurd.
  • Kies voor 'OK'.

E-mails doorsturen of omleiden (forward)

U kunt berichten doorsturen naar een ander e-mailadres.
Doorgestuurde berichten worden weergegeven als berichten die door u zijn doorgestuurd. Antwoorden worden verzonden naar het adres waarvan de berichten zijn doorgestuurd en niet naar de oorspronkelijke afzender.
  • Surf naar https://owa.ugent.be en log in.
  • Klik rechts bovenaan het scherm naast uw naam op het tandwiel en vervolgens op 'E-mail'.
  • Kies aan de linkerzijde bij het onderdeel 'Accounts' voor 'Doorsturen'.
  • Selecteer 'Doorsturen starten'.
  • Vul het e-mail adres in waar de e-mails naartoe moeten worden verzonden.
  • Indien gewenst kan u ook een kopie laten bewaren in de UGent mailbox.
  • Kies voor 'Opslaan'.

Een SPAM regel instellen

• Surf naar https://owa.ugent.be en log in.
  • Klik rechts bovenaan het scherm naast uw naam op het tandwiel en vervolgens op 'E-mail'.
  • Kies aan de linkerzijde bij het onderdeel 'Automatische verwerking' voor 'Regels voor Postvak IN en opruimen'.
  • Klik op het plusteken.
  • Geef een naam in, bv 'SPAM'.
  • Bij de optie 'Wanneer het bericht aankomt en voldoet aan deze voorwaarden:' selecteert u 'Het bevat deze woorden > in het onderwerp ..'.
  • In het nieuwe venster dat opent typt u [SPAM] in het tekstveld en klikt vervolgens op het plusteken.
  • Daarna bevestigt u door op 'OK' te klikken.
  • Bij 'Voer alle volgende handelingen uit' kiest u de optie 'Verplaatsen, kopiĆ«ren of verwijderen > Het bericht verplaatsen naar de map...'.
  • In het venster dat dan opent kan u de map 'Ongewenste mail' selecteren en op 'OK' klikken.
  • Kies voor 'OK' om de nieuwe regel op te slaan.