Ondertekenen met e-ID

Ondertekenen met e-ID heeft het voordeel dat het wettelijk 100% sluitend is, maar anderzijds is het ook een complexe manier van ondertekenen en heb je er een e-ID-lezer voor nodig. Ondertekenen met een e-ID lukt enkel als de applicatie lokaal is geïnstalleerd, dus niet online via Athena.

e-ID via Adobe Reader

Voor instructies over hoe te ondertekenen via e-ID voor Adobe Reader klik hier.

e-ID via Foxit

Mogelijk met Windows, niet met Mac / Linux

Protect → Digital IDs: check of jouw digitaal certificaat voor het plaatsen van digitale handtekening aanwezig is :

In voorbeeld → Alice Specimen. Het (Signature) certificaat moet aanwezig zijn.

Indien niet → download de eID software van de overheid, download daarna de eID viewer en lees je eID uit. Check het Certificates tabveld, hier dient een (Signature) en (Authentication) certificaat aanwezig en geldig te zijn.

Digitaal tekenen: via Sign & Certify : Place Signature → teken het veld waar de handtekening moet komen, selecteer het (Signature) certificaat van jouw eID.

Als laatste stap dien je het document opnieuw op te slaan en jouw pin code in te geven: