Gebruik van owa.ugent.be (Outlook Web App)

Deze pagina geldt enkel voor gebruikers van de Exchange omgeving, nl. UGent medewerkers.
U kunt e-mailberichten beheren met regels, bijvoorbeeld om een automatisch antwoord bij afwezigheid of een SPAM regel in te stellen, of om e-mails door te sturen.
Wanneer u regels inschakelt, worden deze continu automatisch uitgevoerd.

Een automatisch antwoord bij afwezigheid (vacation) instellen (Wizard afwezigheid)

• Surf naar https://owa.ugent.be en log in.
  • Klik (onder E-mail) op het tandwiel symbool rechts bovenaan om naar 'Instellingen' te gaan.
  • Kies voor 'Automatische antwoorden instellen'.
  • Selecteer 'Automatische antwoorden verzenden'.
  • Pas de start- en eindtijd aan.
  • 'Opslaan'.

E-mails doorsturen of omleiden (forward)

• Surf naar https://owa.ugent.be en log in.
  • Klik rechts bovenaan het scherm naast uw naam op het tandwiel en vervolgens 'opties'.
  • Klik aan de linkerzijde op 'e-mail organiseren'.
  • Klik op het plusteken.
  • Klik op 'Een nieuwe regel voor binnenkomende berichten maken'.
  • Typ een naam, bv 'Forward'.
  • Bij de optie 'Als het bericht is ontvangen en:' selecteert u '[Toepassen op alle berichten]'.
  • Daaronder kiest u voor 'Bericht omleiden naar'.
  • In het nieuwe venster dat opent typt U bovenaan bij Aan het mailadres waarnaar de mails mogen geforward worden. Indien het om een UGent adres gaat kan u dit selecteren uit het adresboek.
  • Bevestig met 'ok' en 'Opslaan'.
img alt here Eens uw account wordt afgesloten, blijft een zelf ingestelde forward niet door werken. Indien u dit wenst kan u een mailtje met het gewenste forward adres naar de helpdesk sturen zodat we dit voor u kunnen instellen.

Een SPAM regel instellen

• Surf naar https://owa.ugent.be en log in.
  • Klik rechts bovenaan het scherm naast uw naam op het tandwiel en vervolgens 'opties'.
  • Klik aan de linkerzijde op 'e-mail organiseren'.
  • Klik op het plusteken.
  • Klik op 'Een nieuwe regel voor binnenkomende berichten maken'.
  • Typ een naam, bv 'SPAM'.
  • Bij de optie 'Als het bericht is ontvangen en:' selecteert u 'Het bevat deze woorden in het onderwerp ..'.
  • In het nieuwe venster dat opent typt u [SPAM] in het tekstveld en klikt vervolgens op het plusteken.
  • Daarna bevestigt u door op 'ok' te klikken.
  • Bij 'Ga als volgt te werk' kan u zelf kiezen tussen de optie 'Bericht verplaatsen naar map ..'. In het venster dat dan opent kan u de map 'Ongewenste mail' selecteren en op 'ok' klikken of 'Het bericht verwijderen'.
  • Tenslotte klikt u op 'opslaan'.