E-mail regels beheren

Regels kunnen gebruikt worden om automatisch mails te verplaatsen, markeren, beantwoorden of doorsturen. Dit maakt het dan ook gemakkelijk om als hacker het mailverkeer in de gaten te houden ook na het wijzigen van een wachtwoord.

Hierdoor raden we dan ook aan om deze te controleren na een verdachte gebeurtenis.

Bestaande regels nagaan

Outlook WebApp

1. Open de WebApp via owa.ugent.be en log in met jouw mailadres.
  2. Klik op het tandwiel om naar de instellingen te gaan en klik door naar Alle Outlook-instellingen weergeven.
  3. Hier opent er een nieuw venster boven je mailbox en kan je doorklikken naar regels.
  4. Kijk na of deze regels correct zijn en verwijder de regels die je niets zeggen of rare handelingen uitvoeren.

Outlook Client (2016, 2019, O365)

1. Ook binnen de Outlook client kunnen deze regels toegepast worden.
  2. Na het openen van de Outlook client klik op Bestand.
  3. Onder het Info gedeelte staat een knop Regels en waarschuwingen beheren. Hier staat een overzicht van alle regels die toegepast worden op jouw mailbox.
  4. Kijk na of deze regels correct zijn en verwijder de regels die je niets zeggen of rare handelingen uitvoeren.