Uitfasering epurse-betaalsysteem

Epurse, het systeem waarmee je aan de UGent je studenten- of personeelskaart kan gebruiken als elektronische portefeuille om te betalen voor maaltijden in de studentenresto's en prints en kopieën van de multifunctionals, wordt alsmaar minder gebruikt.

In die mate dat het geen zin meer heeft om het systeem nog in de lucht te houden. Daarom werd beslist om epurse eind 2024 definitief stop te zetten.


Stapsgewijze uitfasering

De uitfasering verloopt stapsgewijs. Gebruik je echter epurse nu al niet meer maar staat er wel nog geld op je kaart? Vraag dan meteen de terugbetaling aan via onderstaande knop en kies onder "Profiel" voor "Terugbetaling":

Terugbetalen


Vanaf 1 december 2023 worden er aan de kassa van het GUSB géén betalingen meer aanvaard met epurse. Gebruikte je epurse enkel om te betalen in het GUSB en staat er nog een tegoed op je kaart? Vraag vanaf 1 december de terugbetaling aan.

Vanaf 5 februari 2024 worden er in de studentenresto’s géén betalingen meer aanvaard met epurse. Gebruikte je epurse enkel om te betalen in de resto’s en staat er nog geld op je kaart? Vraag vanaf 5 februari 2024 de terugbetaling aan.

In de loop van volgend jaar worden alle huidige multifunctionals geleidelijk vervangen door nieuwe toestellen waarop je contactloos kunt betalen maar niet meer met epurse. Die operatie moet eind augustus 2024 afgerond zijn. Staat er nog geld op je kaart maar kan je op jouw toestel niet meer met epurse betalen? Vraag dan de terugbetaling aan.


Uiterlijk tot eind november 2024 kan je de terugbetaling aanvragen van het tegoed op je epurse.