Virtuele servers

Wat?

DICT biedt aan vakgroepen de mogelijkheid om een virtuele server op te zetten en te beheren. In plaats van een eigen (fysieke) server aan te kopen, kan men een virtuele server op de centrale VMWare vSphere omgeving gebruiken.

Hoe?

Contacteer de helpdesk om een virtuele server aan te vragen.
Aan de hand van de ingevulde gegevens, brengt de netwerkbeheerder de IP-registratie in orde.
Vervolgens wordt de virtuele server aangemaakt.

Volgende zaken dient u door te geven:

Beheer van de virtuele machine

Om uw nieuwe virtuele machine te beheren - in het bijzonder ze op te starten en de installatie van het operating system te starten - dient u de volgende procedure te volgen: