Virtuele servers

Wat?

DICT biedt aan vakgroepen de mogelijkheid om een virtuele server op te zetten en te beheren. In plaats van een eigen (fysieke) server aan te kopen, kan men een virtuele server op de centrale VMWare vSphere omgeving gebruiken.

Hoe?

Via een mail naar helpdesk@ugent.be kunt u een virtuele server aanvragen.
Aan de hand van de ingevulde gegevens, brengt de netwerkbeheerder de IP-registratie in orde.
Vervolgens wordt de virtuele server aangemaakt.

Volgende zaken dient u door te geven:

VMware vSphere Sysadmin applicatie op Athena

Om uw nieuwe virtuele machine te beheren - in het bijzonder ze op te starten en de installatie van het operating system te starten - dient u de volgende procedure te volgen: