Moet mijn toestel in Intune?

Op nog niet in Intune geregistreerde Windows toestellen verschijnt bij het aanmelden een pop-up. Twijfel je of jouw toestel ook in Intune moet geregistreerd worden?

Moeten in Intune

Gebruikersgebonden, standaard Windows toestellen van UGent-medewerkers (meestal laptops) moeten in Intune:

Niet in Intune, beheer via ECM

Gedeelde, publieke en technische Windows toestellen (meestal desktops) moeten niet in Intune en worden beheerd met ECM. Concreet:

• Gedeelde toestellen: secretariaat, balie, flex, ...
  • Publieke toestellen: PC-lokalen, auditoria en vergaderzalen, bibliotheken, practica, ...
  • Technische toestellen: labo's (meetopstelling, scanner, ...), sturing HVAC, werkstation, kassa's, digitale borden, ...

Kom je tot de conclusie dat jouw toestel niet in Intune maar in ECM moet? Contacteer zo snel mogelijk je lokale systeembeheerder of laat dit weten via DICT HelpMe.

Endpoint Configuration Manager (ECM)

Voor het beheer van gedeelde, publieke en technische toestellen werd gekozen voor een aanpak gebaseerd op de Endpoint Configuration Manager (ECM). Die technologie wordt aan de UGent reeds enkele jaren gebruikt voor het beheer van voornamelijk servers. Aangezien ECM geen volledige herconfiguratie vereist, is het minder ingrijpend voor zowel systeembeheerders als eindgebruikers.