Moet mijn toestel in Intune?

Op nog niet in Intune geregistreerde Windows toestellen verschijnt bij het aanmelden een pop-up. Twijfel je of jouw toestel ook in Intune moet geregistreerd worden?


Moeten in Intune

Gebruikersgebonden, standaard Windows toestellen (meestal laptops) moeten vóór eind 2023 geregistreerd worden in Intune:


Niet in Intune, beheer via ECM

Gedeelde, publieke en technische Windows toestellen (meestal desktops) moeten niet in Intune en zullen beheerd worden met ECM. Concreet:

  • Gedeelde toestellen: secretariaat, balie, flex, ...
  • Publieke toestellen: PC-lokalen, auditoria en vergaderzalen, bibliotheken, practica, ...
  • Technische toestellen: labo's (meetopstelling, scanner, ...), sturing HVAC, werkstation, kassa's, digitale borden, ...

Kom je tot de conclusie dat jouw toestel niet in Intune maar in ECM moet? Contacteer zo snel mogelijk je lokale systeembeheerder of laat dit weten via DICT HelpMe.Endpoint Configuration Manager (ECM)

Na grondige overweging werd voor het beheer van niet-gebruikersgebonden gekozen voor een aanpak gebaseerd op de Endpoint Configuration Manager (ECM). Die technologie wordt aan de UGent reeds enkele jaren gebruikt voor het beheer van voornamelijk servers. Aangezien ECM geen volledige herconfiguratie vereist, is het minder ingrijpend voor zowel systeembeheerders als eindgebruikers.

De keuze voor ECM is de laatste schakel in de migratie naar een modern, betrouwbaar en veilig beheersysteem voor alle Windows endpoints (desktops en laptops) aan de UGent.