Nieuwe Microsoft Teams nu beschikbaar

Microsoft heeft een nieuwe en verbeterde versie van Teams klaar. Die werd gebouwd op een nieuwe technologie en is volgens Microsoft tot tweemaal sneller. De nieuwe app neemt ook minder geheugen in beslag. Dankzij die prestatieverbeteringen kan je sneller navigeren tussen chats en kanalen en ook het starten van een vergadering gaat nu vlotter.

In de nieuwe Teams kan je makkelijker met verschillende Microsoft-accounts werken. Zo kunnen gebruikers die bij meerdere organisaties werken, aangemeld blijven en notificaties ontvangen van verschillende accounts tegelijk.

Verder werd de gebruikersinterface opgefrist, kan Teams nu beter in combinatie met een schermlezer worden gebruikt en werd de ondersteuning voor sneltoetsen verbeterd.

Nieuwe Teams activeren

Ook aan de UGent kan je nu de nieuwe Teams uitproberen. De "oude" versie (intussen herdoopt naar "Microsoft Teams classic") blijft nog even de standaard maar je kan nu zelf reeds overschakelen naar de nieuwe Teams met de schakelaar die linksboven in de balk verschijnt.

Opgelet: de nieuwe Teams toont de verschillende teams standaard in tegel- of rasterweergave, dus ook wanneer je in classic voor de lijstweergave had gekozen. Je kan dit terug wijzigen via Instellingen > Vormgeving en toegankelijkheid > Indeling > Lijst.

Terugkeren naar Microsoft Teams classic?

Je kan makkelijk terugschakelen naar de classic-versie via de schakelaar in het menu "Instellingen en meer" (…), rechtsboven in de balk.

Goed om weten

Vanuit de activiteitsfeed ("Activiteit") worden berichten nu los van het kanaal getoond. Om het bericht in kwestie in context te tonen, klik je rechtsboven op "Ga naar kanaal".

Je kan persoonlijke notificaties voor afzonderlijke gesprekken in een kanaal niet meer uitschakelen.