Veelgestelde vragen (FAQ)

3P  is beschikbaar op athena
Aangemaakt: 6 januari 2023
Laatst gewijzigd: 3 augustus 2023 09:29:37
7-Zip software is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.
Lokale installatie is ook mogelijk voor personeel en studenten.

Meer info :  https://helpdesk.ugent.be/software/7zip.php
Aangemaakt: 17 november 2022
Laatst gewijzigd: 17 november 2022 14:18:24
ACDLabs Spectrus Processor is beschikbaar op athena
Aangemaakt: 6 januari 2023
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 11:51:08
Op Athena is enkel de PDF-viewer Adobe Reader beschikbaar. Adobe biedt geen licenties voor gelijktijdig gebruik aan. Het is daardoor onbetaalbaar om licenties aan te kopen voor bijvoorbeeld alle personeelsleden. Personeelsleden, vakgroepen of diensten kunnen wel individuele academische licenties aankopen.

Meer info : https://helpdesk.ugent.be/software/adobe.php
Aangemaakt: 17 november 2022
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 12:04:59
Agilent Info Center is beschikbaar op athena
Aangemaakt: 6 januari 2023
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 11:53:44
Het personeelsplatform Apollo werd afgesloten.

Personeelsadministratie kan nu op de website sap mijn apps.
Zie de info op https://helpdesk.ugent.be/extra/mijnapps.php

Aangemaakt: 28 november 2022
Laatst gewijzigd: 10 november 2023 12:47:32
ArcGIS software is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.

Meer info :  https://helpdesk.ugent.be/software/arcgis.php
Aangemaakt: 29 november 2022
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 11:55:59
Afhankelijk van jouw statuut, opleiding of vakgroep is deze applicatie beschikbaar op Athena.
Aangemaakt: 10 januari 2023
Laatst gewijzigd: 10 januari 2023 09:25:55
Athena bevat een grote verzameling apps welke je kan gebruiken zonder dat deze op je toestel moeten geïnstalleerd worden.
Om het athena platform te kunnen gebruiken moet de citrix software aanwezig zijn op jouw toestel. Zie daarvoor info op https://helpdesk.ugent.be/athena/

Inloggen op athena : https://athena.ugent.be/

Software zoeken in athena :
  1. Klik in het blauwe athena lint bovenaan op de knop "Apps"
  2. Tik vervolgens rechts bovenaan in het zoekveld de naam van de software in die je wenst te gebruiken (bv. foxit)
  3. Klik vervolgens in de zoekresultaten op het softwareicoon om de software op te starten.

Aangemaakt: 11 januari 2023
Laatst gewijzigd: 14 februari 2023 13:18:17
Afhankelijk van jouw statuut, opleiding of vakgroep is deze applicatie beschikbaar op Athena.
Aangemaakt: 10 januari 2023
Laatst gewijzigd: 10 januari 2023 09:28:19
Autodesk is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.
De universiteit heeft een licentieovereenkomst met Autodesk voor onder educatieve versies van AutoCAD, Civil 3D en Revit.
Deze licenties mogen enkel gebruikt worden voor onderwijsdoeleinden en dus niet binnen de administraties van de universiteit of voor commercieel onderzoek (dienstverlening aan externe bedrijven, ...).

Meer info :  https://helpdesk.ugent.be/software/autodesk.php
Aangemaakt: 29 november 2022
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 11:57:14
BioNumerics software is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.
Lokale installatie is ook mogelijk voor personeel.

Meer info : https://helpdesk.ugent.be/software/bionumerics.php
Aangemaakt: 29 november 2022
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 11:57:41

ChemDraw is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.

Meer info :  https://helpdesk.ugent.be/software/chemdraw.php

Aangemaakt: 29 november 2022
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 11:48:11

De universiteit heeft een campuslicentie voor het bibliografisch programma EndNote.
EndNote kan gebruikt worden door alle personeelsleden en studenten van de universiteit.
EndNote is beschikbaar via Athena (onder categorie "Office").

Installatie

Studenten en personeelsleden kunnen EndNote downloaden vanaf de software share:

\\install.ugent.be\software

Kopieer eerst de volledige map naar uw lokale downloadmap en start dan het installatiebestand ("EN21Inst.msi") op vanuit die map.

meer info

https://helpdesk.ugent.be/software/endnote.php
Aangemaakt: 14 november 2022
Laatst gewijzigd: 5 januari 2024 14:59:03
Eventmanager

De inschrijvingstool is bereikbaar op https://event.ugent.be/
Aangemaakt: 8 december 2022
Laatst gewijzigd: 8 december 2022 16:09:17
Foxit PhantomPDF is een snelle en veilige PDF Editor waarmee u PDF-documenten kunnen maken, bewerken en beveiligen.
Foxit PhantomPDF is beschikbaar op Athena voor alle medewerkers en studenten.

Meer info : https://helpdesk.ugent.be/software/foxit.php
Aangemaakt: 23 november 2022
Laatst gewijzigd: 23 november 2022 10:10:26
Gismo is beschikbaar  voor actieve UGent-onderzoekers via Athena en via https://gismo.ugent.be

Voor meer info zie: https://onderzoektips.ugent.be/nl/tips/00001808/
Aangemaakt: 10 januari 2023
Laatst gewijzigd: 10 januari 2023 08:57:34
Java

Meer info op: https://helpdesk.ugent.be/software/java.php
Aangemaakt: 29 november 2022
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 12:01:30
Zoals ook op Ufora staat is er geen toegang meer tot Jurisquare

Aangemaakt: 9 januari 2024
Laatst gewijzigd: 9 januari 2024 06:56:08

De universiteit heeft een site licentie voor LabVIEW Professional Development System en een groot aantal LabVIEW modules en toolkits.
Op volgende pagina vindt u een overzicht van alle producten die zijn inbegrepen in de overeenkomst.

Op Athena is LabVIEW beschikbaar voor alle personeelsleden en studenten.

Meer info op: https://helpdesk.ugent.be/software/labview.php

Aangemaakt: 6 januari 2023
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 11:54:57
Microsoft Visio, Project en Publisher maken geen deel uit van het O365 pakket maar zijn wel beschikbaar op Athena.

Aangemaakt: 10 januari 2023
Laatst gewijzigd: 10 januari 2023 09:06:02
Maple software is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.
Lokale installatie is ook mogelijk voor personeel en studenten.

Meer info :  https://helpdesk.ugent.be/software/maple.php

Maple Support : https://www.maplesoft.com/support/
Aangemaakt: 17 november 2022
Laatst gewijzigd: 5 januari 2023 14:36:59
Matlab software is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.
Lokale installatie is enkel mogelijk voor personeel.

Meer info :  https://helpdesk.ugent.be/software/matlab.php
Matlab & Simulink support : https://www.mathworks.com/support/contact_us.html
Aangemaakt: 17 november 2022
Laatst gewijzigd: 6 februari 2023 06:54:52

Athena

Op Athena is Nvivo Academic beschikbaar voor alle personeelsleden en studenten.
Er zijn geen licenties voor lokale installatie.

Meer info : https://helpdesk.ugent.be/software/nvivo.php

Aangemaakt: 14 november 2022
Laatst gewijzigd: 14 november 2022 16:56:49
LabView is beschikbaar op athena voor studenten en personeel.
Sysadmins kunnen op UGent toestellen ook een lokale installatie doen.

Meer info : https://helpdesk.ugent.be/software/labview.php
Aangemaakt: 23 november 2022
Laatst gewijzigd: 23 november 2022 10:06:22
Office 365 is beschikbaar voor alle studenten en medewerkers van de UGent.

Meer informatie over het Office pakket en hoe je dit kan verkrijgen kan je via de volgende link terugvinden: https://helpdesk.ugent.be/office365/
Aangemaakt: 14 november 2022
Laatst gewijzigd: 28 november 2022 11:07:12
De Oracle producten kunnen door studenten en medewerkers van de UGent gebruikt worden.

Meer info en download :
https://helpdesk.ugent.be/software/oracle.php
Aangemaakt: 17 november 2022
Laatst gewijzigd: 17 november 2022 15:17:10

Qualtrics kan gebruikt worden door personeel & studenten.

Inloggen op https://ugent.qualtrics.com/

Ondersteuning : helpdesk.qualtrics@ugent.be

Je kan bij de helpdesk terecht voor vragen over de campuslicentie van de UGent. Voor praktische vragen over het opstellen van een survey, kan je de info op de Qualtrics support website raadplegen of kan je contact opnemen met de helpdesk van Qualtrics.

Aangemaakt: 14 november 2022
Laatst gewijzigd: 10 mei 2023 08:09:51
Meer info op: https://helpdesk.ugent.be/software/spss.php [UGent only]
SPSS Support : https://www.ibm.com/products/spss-statistics/support
Aangemaakt: 14 november 2022
Laatst gewijzigd: 3 oktober 2023 11:45:04
Siemens software is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.
Lokale installatie is ook mogelijk voor personeel en studenten van de fac. ingenieurswetenschappen.

Meer info :  https://helpdesk.ugent.be/software/siemens.php
Aangemaakt: 15 november 2022
Laatst gewijzigd: 15 november 2022 13:28:41

SigmaPlot

De universiteit heeft een campuslicentie voor SigmaPlot.
De licentieovereenkomst laat niet toe om de software te downloaden.

Athena

Op Athena is SigmaPlot beschikbaar voor alle personeelsleden en studenten.

Sigmaplot Support : https://systatsoftware.com/support/

Aangemaakt: 14 november 2022
Laatst gewijzigd: 5 januari 2023 14:36:06
TimeEdit

Softwareplatform voor zaal en auditoriumverhuur
Infopagina https://www.ugent.be/nl/univgent/lokalenverhuur
email : auditoria@ugent.be

Aangemaakt: 10 november 2022
Laatst gewijzigd: 10 november 2022 14:56:52

Met de MOJO congresregistratiesoftware kunt u online inschrijvingen en betalingen beheren voor uw evenement (congres, symposium, conferentie, ..).
Meer info: https://helpdesk.ugent.be/webhosting/congres.php

Opgelet : Eind 2023 stoppen we met de MOJO congresregistratiesoftware. We dringen er dan ook op aan om geen congrespagina’s meer aan te maken die niet eindigen vóór 31/12/2023.
Voor congressoftware met koppeling naar een betaalplatform worden verschillende opties bekeken. Meer info volgt binnenkort.

Aangemaakt: 31 juli 2023
Laatst gewijzigd: 31 juli 2023 06:45:19
Je kan UServe bereiken via de makkelijk te onthouden link: https://userve.ugent.be [enkel UGent]

De directie Gebouwen en Facilitair Beheer (DGFB) verzorgt infrastructuur en facilitaire dienstverlening voor de universiteit. UServe is het UGent platform voor gebouwen en facilities. Meer info over DGFB vind je op https://www.ugent.be/nl/univgent/administratie-bestuur/dgfb

UServe logo

Dit platform werd vroeger via Athena aangeboden, maar dat is niet langer het geval.
Aangemaakt: 14 november 2022
Laatst gewijzigd: 28 november 2022 12:28:41
Je kan de digitale woordenboeken van Van Dale raadplegen via de makkelijk te onthouden link: https://vandale.ugent.be/ [enkel UGent]

Een overzicht van de beschikbare woordenboeken vind je in de catalogus van de universiteitsbibliotheek https://lib.ugent.be/nl/catalog/dbs01:001417570

Deze software werd vroeger via Athena aangeboden, maar dat is niet langer het geval.

Aangemaakt: 14 november 2022
Laatst gewijzigd: 14 november 2022 15:07:36
Wolfram Mathematica software is beschikbaar op athena voor personeel en studenten.
Lokale installatie is ook mogelijk voor personeel en studenten.

Meer info :  https://helpdesk.ugent.be/software/mathematica.php
Aangemaakt: 29 november 2022
Laatst gewijzigd: 20 september 2023 12:02:19