Incidenten en geplande wijzigingen

23-09-2020 Door piekbelasting kunnen zich time-outs voordoen bij verschillende services op Ufora, zoals bv. bij het aanmelden, reservaties, bepaalde widgets, enz.
Update 18u15: het onderliggend probleem is verholpen.
23-09-2020
We ontvangen verschillende meldingen van problemen en verminderde prestaties bij het gebruik van Zoom, die niet gerelateerd zijn aan het UGent netwerk.
Zoom wordt hierover gecontacteerd om zo spoedig mogelijk tot een oplossing te komen.
01-08-2020
Naar aanleiding van recente pogingen tot hacking is File Explorer op Athena uitgeschakeld.
Je bestanden blijven toegankelijk door ze te openen via de andere programma’s op Athena, bv. MS Word. Je krijgt dan je mappen en bestanden te zien zoals in File Explorer.
Een alternatieve werkwijze is een verbinding maken met je netwerkschijven via het programma File Explorer (Verkenner) dat op je computer draait. Je moet dan eerst een VPN-verbinding maken. Lees meer over het ‘mounten’ van netwerkschijven
 
Enkele UGent-accounts werden uit voorzorg door DICT geblokkeerd.
Indien je account geblokkeerd werd kan je deze zelf terug activeren door eerst een nieuw wachtwoord in te stellen en vervolgens contact op te nemen met de helpdesk via (09 264) 47 47 voor het deblokkeren van je account. 

Ook de mogelijkheid om RDP-sessies op te starten vanaf VPN en Athena werd tijdelijk afgesloten.

Nieuws

23-09-2020 Samen met het nieuwe academiejaar, starten ook weer een heleboel opleidingen van DICT uit! We bieden momenteel opleidingen aan rond MS Teams (eindgebruikers en Team-eigenaars), SharePoint (eindgebruikers en site-administrators), en Kennismaken met ICT aan de UGent voor nieuwe personeelsleden.

Je vindt alle opleidingen terug in Apollo, via Vorming > Catalogus > UGent gerelateerde ... > Computerkennis en vaardigheden
Meer nieuws    DICT nieuwsbrieven